Ons Cattery beleid

Zodra je een nestje fokt, ben je in principe een 'fokker'. Maar er zijn fokkers en fokkers, en zoals wij er tegenaan kijken, willen we op deze pagina graag uitlichten. Wij fokken puur uit hobby, hebben beiden een baan om onze hobby te kunnen onderhouden. Onze katten zijn onze huisgenoten en daar willen we zo goed mogelijk voor zorgen. Dit verwachten we ook van de nieuwe eigenaren van onze kittens.

Algemeen:

Wij hebben onze katten in eerste instantie voor onszelf als huisgenoten en niet omdat ze toevallig nestjes kunnen hebben. Wij houden van onze katten en zullen ze dan ook niet herplaatsen als er geen fokintensie (meer) is. Enige uitzondering hierop is als het echt niet meer gaat in de kattengroep. Het geluk en welzijn van onze katten is immers erg belangrijk.

 

Onze katten lopen allemaal gewoon lekker los door het huis en hebben beschikking over een buitenren en diverse krab- en speelmaterialen. Ze krijgen kwalitatief goed voer (o.a. Hills, Applaws, Animonda, Bozita) en worden regelmatig door onze dierenarts nagekeken. Daarnaast worden ze preventief ontwormd en zijn vrij van vlooien.

 

Samenwonen met 10 katten vergt wel schoonmaakdiscipline. Wij hechten waarde aan een schoon huis waar we zelf ook goed kunnen vertoeven. Het is niet de bedoeling dat je tegen een muur van kattenlucht aanloopt zodra je binnen komt. Het kan wel voorkomen dat je onze (open)kater ruikt of dat je haren aantreft op de bank :-)

Fokken:

Mochten we een nestje plannen met een poes, dan zullen we eerst haar gezondheid in kaart brengen. Naast dat ze in goede conditie moet zijn, zullen we een bezoekje brengen aan een specialist die haar hart en nieren in beeld brengt voor (her)onderzoek op HCM en PKD. Bij onze eigen dierenarts zal de FelV/FIV test gedaan worden en worden de knieën geinspecteerd. Eventueel zal er bloed opgestuurd worden voor DNA-onderzoek op HCM en SMA, als die status niet bekend is door voorouders.

 

Als alle testen in orde zijn, gaan we een geschikte partner voor haar zoeken. Door met onze poezen naar kattenshows te gaan, leren wij kritisch naar het uiterlijk van onze Maine Coons te kijken. Ook is het goed voor de contacten in de kattenwereld.

De kittens die bij Cattery Tempus Fugit geboren worden, gaan pas vanaf een leeftijd van 13 weken verhuizen naar nieuwe eigenaren. In die 13 weken tijd groeien ze op in de woonkamer, worden ze behandeld tegen vlooien en wormen en tegen de tijd dat ze mogen verhuizen zijn ze volledig inge-ent, nagekeken door onze dierenarts en hebben ze een chip. Als de kittens 4 weken geweest zijn, ben je van harte welkom de kittens in het echt te bekijken. Dit is geheel vrijblijvend, maar alleen na afspraak zodat we alle potentiele nieuwe blikopeners genoeg tijd kunnen geven.

 

De kittens worden alleen met koopovereenkomst verkocht en zijn in bezit van een stamboom en paspoortje/entboekje. Verder krijgt de nieuwe eigenaar een kittenpakketje mee, met onder andere het voer dat hier gegeven is en fotomateriaal van de eerste 13 weken.

Natuurlijk willen we graag dat onze kittens goed terecht komen. Wij verwachten van de nieuwe eigenaren dat de kittens niet vrij buiten zullen lopen en een liefdevol bestaan krijgen. Kittens die voor de fok verkocht worden, gaan alleen naar geregistreerde catteries waarvan het beleid ons aanstaat. Showen mag natuurlijk altijd, indien nodig en mogelijk zullen we hierin begeleiden en adviseren. Natuurlijk worden we graag op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het kitten.

Wij hebben 1 á 2 keer per jaar een nestje kittens. Wil je op de hoogte gehouden worden, stuur ons dan een e-mailtje.

Maak jouw eigen website met JouwWeb