Kittenbeleid

Je hebt alle foto’s gezien en misschien ook wel wat verhaaltjes gelezen en nu gaat je hart sneller kloppen bij een kitten :-) Wat nu? Allereerst moet dat kitten nog geen nieuw toekomstig personeel hebben (= besproken), want dan zijn er al mensen die smachtend op dit kitten wachten. Staat er “Beschikbaar, Optie of Evaluatie” bij, dan zou je het nieuwe personeel van dit kitten kúnnen worden.

 

Wij zoeken natuurlijk top-personeel voor onze kittens. Dat houdt in dat de kittens een liefdevol bestaan krijgen en goed verzorgd worden. We willen niet dat onze kittens straks vrij naar buiten gaan. De kans op verwonding, overlast of diefstal is gewoon te groot. Een kattenren of een veilig afgezette tuin wordt natuurlijk wél gewaardeerd. Verder dienen kittens die niet voor de fok bestemd zijn (1x een nestje is óók fokken), voor de eerste verjaardag gecastreerd/gesteriliseerd te worden.

 

Het makkelijkste is dat je contact met ons opneemt. Via de email ontvangen we graag een mail met daarin kort wat over jezelf en je woonsituatie. Hierop zullen wij de mail en je vragen beantwoorden. Als je dan nog steeds geïnteresseerd bent, dan nodigen we je graag uit voor een bezoekje bij ons thuis. Tijdens dit bezoekje kan je onze kittens en katten in het echt ervaren. En we kunnen natuurlijk kennis maken met elkaar. Wij vragen je NIET je bezoek te combineren met een bezoek aan een andere cattery, dit vanwege mogelijk besmettingsgevaar.

 

Als het lijkt te klikken, met ons en met het kitten, dan mag je thuis even goed nadenken of het bewuste kitten inderdaad je nieuwe huisgenootje gaat worden. Wij doen in die tijd hetzelfde en zetten dan het kitten in ‘optie’. Indien het van alle kanten een dikke ‘ja’ is, dan vragen wij een aanbetaling om het kitten definitief te bespreken. Als deze aanbetaling ontvangen is, dan krijgt het kitten ‘besproken’ achter de naam, je kan vanaf nu (on)geduldig afwachten en hopen dat de tijd inderdaad vliegt ;-)

 

Wij brengen alle kittens thuis bij hun nieuwe personeel als ze 13 weken geweest zijn. Tussen het eerste bezoekje en de dag dat we je kitten komen brengen, zullen we je op de hoogte houden. We proberen elke week (studio)foto’s te maken. Uiteraard ben je tussendoor ook welkom om op knuffelvisite te komen.

 

Als het dan eenmaal zover is, dan gaat je kitten alleen verhuizen als het volledig gezond is. Het is namelijk een hele happening, en als je kitten ‘even niet zo lekker is’, dan kan dat met een verhuizing alleen maar erger worden. Voordat het zover is, hebben we het volgende allemaal voor je kitten geregeld en gedaan:

  • De (voor)ouders zijn getest op HCM (hart), PKD (nieren), PL (knieschijven) en gezond bevonden. Uiteraard hebben zij ook de verplichte FeLV/FIV test gehad. Dit is bij ons in te zien.
  • Al onze kittens zijn in bezit van een Felikat stamboom en dierenpaspoortje.
  • Volledig ingeent tegen kattenziekte en niesziekte door onze dierenarts. Uiteraard worden ze dan ook helemaal nagekeken. De entingen moeten na een jaar herhaald worden, we sturen je een reminder.
  • Netjes ontwormd volgens bekend schema en vrij van vlooien.
  • Voorzien van een microchip en registratie. Alhoewel het chippen vooral gebruikt wordt voor het terugvinden van (weggelopen) huisdieren, is dit de enige methode voor identificatie. Het wordt daarom ook door bv. huisdierverzekeringen geëist.
  • Een maand gratis Petplan Huisdierverzekering.
  • Een zakje brokjes en wat natvoer van het merk dat we hier gegeven hebben.
  • Een boekje met informatie en foto’s.
  • Ook nog wat speeltjes en een lekker (handgemaakt) mandje met hun eigen geur.  
  • En klein stukje van onszelf... Ook nadat het kitten verhuist is, zullen we bereikbaar blijven voor vragen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb