Karakter van de Maine Coon

Een Maine Coon is een robuuste, forse en gespierde kat. Echter het karakter is tegengesteld aan wat je vanuit het uiterlijk verwacht. Maine Coons zijn vriendelijk en hebben altijd een goed humeur. Het een intelligente kat en verdraagzaam naar andere katten. Vergeleken met Ragdolls zijn Maine Coons wel wat pittiger en drukker van karakter, en ze stellen zich graag op de voorgrond.

Maine Coons kunnen ook stout zijn. Wij verbazen ons regelmatig over hun intelligentie en af en toe de uitgekookte manier van dingen uithalen. Bij nieuwe mensen, zoals visite, kan het zijn dat de Maine Coon even wat terughoudend is. Zodra het dier aanvoelt dat het goed is, komt het zeker de visite opzoeken, om eens te kijken wat voor mensen het zijn.

Veel Maine Coons hebben een fascinatie voor water. Een extra lekbak onder de drinkbak is een praktische oplossing om een waterballet te voorkomen. Want blijkbaar is het nodig om met de pootjes even het drinkwater aan de raken. Of een speelmuisje ‘zwemles’ te geven.. Verder kan rechtstreeks drinken uit de kraan ook wel gewaardeerd worden.

Een Maine Coon –zoals elke (ras)kat- moet wel binnenshuis gehouden worden. De kans op diefstal of verwonding is te groot als ze ongecontroleerd buiten komen. Een kattenren is zeker een uitkomst, je Coon zal daar dankbaar gebruik van maken. Is er geen mogelijkheid tot een ren, dan is een grote, stevige klimpaal een absolute must. Een Maine Coon kan zich ook goed vermaken met allerlei kattenspeeltjes, al dan niet samen met de eigenaar. Een propje papier staat veelal garant voor urenlang speelplezier.

 

OORSPRONGKARAKTERRASSTANDAARD - GEZONDHEID

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb